Air Balloon

Reise ei leitud Maldiivid.

Kahjuks, valitud sihtkohta reisid puuduvad, kuid valikus on palju sarnaseid sihtkohti :)

Reisi otsing

Antalya

Antalya on idülliline puhkusepaik, mis pakub midagi kõigile. Koht on tuntud oma kauni mereääre ja lõõgastavate randade poolest, kus saab nautida päikest, ujuda ja sukelduda. Tõelisteks külastusobjektideks on ka ajaloolised vaatamisväärsused, nagu Hadrianuse värav, mis on osa Rooma impeeriumi kultuuripärandist. Kogu piirkonnas on palju erinevaid restorane, kus saab maitsta Türgi rikkalikku kööki ja proovida kohalikke eripärasusi. Oled sa tulnud siia rannapuhkust või kultuurireisi jaoks, Antalya kindlasti ei jäta kedagi ükskõikseks.

Toit Antalya

Antalya, Türgi on tuntud oma rikkaliku toidukultuuri poolest, kus on peamiselt pakutud Vahemere maitseid. Siin on mõned toidud, mida kindlasti tuleks külastajal proovida:

1. Adana kebab - selle tüüpilise Türgi roa põhikoostisosaks on veiseliha ja lambaliha segu, mis on toodud vürtside ja sibulaga.

2. Lahmacun - õhuke põhi, millele on lisatud lambaliha, tomatite, sibula ja maitsetaimede segu, mis seejärel küpsetatakse kuumas ahjus.

3. Pide - seda Türgi pitsat valmistatakse pehme, lapiku leiva põhja, millele on lisatud juustu, köögivilju ja liha, mis seejärel küpsetatakse kuumas ahjus.

4. Meze - see on toiduvalik erinevat sorti väikeste roogade näol. Meze sisaldab tavaliselt hummust, tzatzikit, oliive, oliiviõli, juustu ja baklava.

5. Baklava - see imemaitsev magustoit on valmistatud õhukesest taina kihist, mis on täidetud erinevate pähklite, meega ja siirupiga.

6. Salep - soe ja kreemjas jook, mis on valmistatud orhidee juure pulbrist, piimast ja suhkrust. Seda juuakse tavaliselt külmal talvepäeval.

Need on vaid mõned näited Türgi toitudest, mida kohalikud soovitavad. Kindlasti tuleks Türgis proovida ka kohalikku köögiviljadest ja puuviljadest valmistatud toit, mida süüakse riisi ja liha kõrvale. Bon appétit!

Hämmastavad kohad Antalya

Antalya on tuntud oma kaunite randade poolest ning merevee ja päikese nautimine on kindlasti üks populaarsemaid tegevusi. Samuti võib külastada Kaleiçi vanalinna, kus on võimalik jalutada kitsastel tänavatel ning nautida suurepärast arhitektuuri ja ajaloolisi vaatamisväärsusi, nagu Hadrianuse värav ning Yivli minaret.

Antalya lähedal asub ka Düdeni juga, mis pakub muljetavaldavat vaatemängu. Samuti on võimalik külastada Perge'i ja Aspendose varemetes, mis on tähtsad antiikajaloo paigad.

Kui soovite nautida kaasaegsemat poolt Antalyast, siis on suurepärased kohad ostlemiseks ja meelelahutuseks Lara ranniku või Konyaalti ranniku läheduses. Lisaks on Antalya populaarne koht merekarpide ja mereandide, köögiviljade ning liha- ja taimetoitude koosluste nautimiseks.

Kokkuvõttes on Antalya külastamiseks palju põhjuseid ning see on kindlasti tuntud ja armastatud turismisihtkoht.

Parim aeg reisimiseks

Parim aeg Antalya külastamiseks on kevadel ja sügisel, kui ilm on soe, kuid mitte liiga kuum. Aprillist maini ja septembrist novembrini on õhutemperatuur tavaliselt vahemikus 20-25 kraadi Celsiuse järgi, mis muudab nauditavaks rannapuhkuse ja vaatamisväärsuste külastamise. Suvel võib ilm olla üle 30 kraadi Celsiuse järgi ja turismihooaeg on kõrgpunktis, mis tähendab rohkem rahvamasse ja kõrgemaid hindu. Talv pole Antalya külastamiseks eriti soovitatav, kuna see on vihmane ja jahe.

Loading...
logo-up icon