Antalya
Antalya on idĂŒlliline puhkusepaik, mis pakub midagi kĂ”igile. Koht on tuntud oma kauni mereÀÀre ja lÔÔgastavate randade poolest, kus saab nautida pĂ€ikest, ujuda ja sukelduda. TĂ”elisteks kĂŒlastusobjektideks on ka ajaloolised vaatamisvÀÀrsused, nagu Hadrianuse vĂ€rav, mis on osa Rooma impeeriumi kultuuripĂ€randist. Kogu piirkonnas on palju erinevaid restorane, kus saab maitsta TĂŒrgi rikkalikku kööki ja proovida kohalikke eripĂ€rasusi. Oled sa tulnud siia rannapuhkust vĂ”i kultuurireisi jaoks, Antalya kindlasti ei jĂ€ta kedagi ĂŒkskĂ”ikseks.
Toit Antalya
Antalya, TĂŒrgi on tuntud oma rikkaliku toidukultuuri poolest, kus on peamiselt pakutud Vahemere maitseid. Siin on mĂ”ned toidud, mida kindlasti tuleks kĂŒlastajal proovida:
1. Adana kebab - selle tĂŒĂŒpilise TĂŒrgi roa pĂ”hikoostisosaks on veiseliha ja lambaliha segu, mis on toodud vĂŒrtside ja sibulaga.
2. Lahmacun - Ă”huke pĂ”hi, millele on lisatud lambaliha, tomatite, sibula ja maitsetaimede segu, mis seejĂ€rel kĂŒpsetatakse kuumas ahjus.
3. Pide - seda TĂŒrgi pitsat valmistatakse pehme, lapiku leiva pĂ”hja, millele on lisatud juustu, köögivilju ja liha, mis seejĂ€rel kĂŒpsetatakse kuumas ahjus.
4. Meze - see on toiduvalik erinevat sorti vÀikeste roogade nÀol. Meze sisaldab tavaliselt hummust, tzatzikit, oliive, oliiviÔli, juustu ja baklava.
5. Baklava - see imemaitsev magustoit on valmistatud Ôhukesest taina kihist, mis on tÀidetud erinevate pÀhklite, meega ja siirupiga.
6. Salep - soe ja kreemjas jook, mis on valmistatud orhidee juure pulbrist, piimast ja suhkrust. Seda juuakse tavaliselt kĂŒlmal talvepĂ€eval.
Need on vaid mĂ”ned nĂ€ited TĂŒrgi toitudest, mida kohalikud soovitavad. Kindlasti tuleks TĂŒrgis proovida ka kohalikku köögiviljadest ja puuviljadest valmistatud toit, mida sĂŒĂŒakse riisi ja liha kĂ”rvale. Bon appĂ©tit!
HĂ€mmastavad kohad Antalya
Antalya on tuntud oma kaunite randade poolest ning merevee ja pĂ€ikese nautimine on kindlasti ĂŒks populaarsemaid tegevusi. Samuti vĂ”ib kĂŒlastada Kaleiçi vanalinna, kus on vĂ”imalik jalutada kitsastel tĂ€navatel ning nautida suurepĂ€rast arhitektuuri ja ajaloolisi vaatamisvÀÀrsusi, nagu Hadrianuse vĂ€rav ning Yivli minaret.
Antalya lĂ€hedal asub ka DĂŒdeni juga, mis pakub muljetavaldavat vaatemĂ€ngu. Samuti on vĂ”imalik kĂŒlastada Perge'i ja Aspendose varemetes, mis on tĂ€htsad antiikajaloo paigad.
Kui soovite nautida kaasaegsemat poolt Antalyast, siis on suurepÀrased kohad ostlemiseks ja meelelahutuseks Lara ranniku vÔi Konyaalti ranniku lÀheduses. Lisaks on Antalya populaarne koht merekarpide ja mereandide, köögiviljade ning liha- ja taimetoitude koosluste nautimiseks.
KokkuvĂ”ttes on Antalya kĂŒlastamiseks palju pĂ”hjuseid ning see on kindlasti tuntud ja armastatud turismisihtkoht.
Parim aeg reisimiseks
Parim aeg Antalya kĂŒlastamiseks on kevadel ja sĂŒgisel, kui ilm on soe, kuid mitte liiga kuum. Aprillist maini ja septembrist novembrini on Ă”hutemperatuur tavaliselt vahemikus 20-25 kraadi Celsiuse jĂ€rgi, mis muudab nauditavaks rannapuhkuse ja vaatamisvÀÀrsuste kĂŒlastamise. Suvel vĂ”ib ilm olla ĂŒle 30 kraadi Celsiuse jĂ€rgi ja turismihooaeg on kĂ”rgpunktis, mis tĂ€hendab rohkem rahvamasse ja kĂ”rgemaid hindu. Talv pole Antalya kĂŒlastamiseks eriti soovitatav, kuna see on vihmane ja jahe.