location icon
calendar icon
moon-dark icon
smile icon
logo-up icon

Lassithi - Makry Gialos

Lassithi-Makry Gialos on vĂ€ga populaarne Kreeka reisisihtkoht, mis meelitab ligi tuhandeid turiste igal aastal. Siin leidub puutumatuid randu, kristallselget vett ja kauneid kaljusid. Kuid selle piirkonna vĂ”lu ei peitu ainult looduses, vaid ka kultuuris, ajaloos ja kĂŒlalislahkuses.

Makry Gialos on vĂ€ike kalurikĂŒla, mida ĂŒmbritsevad, laiad rannad ja kaunid vĂ€ikesed lahed. Siin vĂ”ib nautida pĂ€evitamist ja ujumist, surfamist, paadisĂ”itu, kalapĂŒĂŒki ja palju muud. LĂ€hedal asuv Vai rand on tuntud oma palmide poolest, mis moodustavad vastupandamatu troopilise oaasi.

Lisaks looduse ilule on selle piirkonna kĂŒlalislahkus tĂ”eliselt erakordne. Kohalikud elanikud on vĂ€ga sĂ”bralikud ja avatud ning jagavad hea meelega oma rikkalikku kultuuripĂ€randit. Siinsetel turgudel ja festivalidel on vĂ”imalik osta erinevaid kĂ€sitööesemeid, toite ja jooke. LÀÀne Kreeta köök on ĂŒks maailma parimaid, kus pakutakse vĂ€rskeid mereande ja erinevaid salateid.

KokkuvÔtvalt on Lassithi-Makry Gialos kindlasti parim koht neile, kes soovivad nautida Kreeta looduse vÔlu ja kogeda kohalikku kultuuri, mis on oma ajaloolise tausta, kauni atmosfÀÀri ja hea toidu poolest tuntud.

Toit Lassithi - Makry Gialos

Kui oled turist Lassithi - Makry Gialos piirkonnas Kreeta saarel, siis soovitan kindlasti proovida kohalikku kööki. Kohalikud Kreeta retseptid on aastaid ĂŒle kantud ja nautida on vĂ”imalik nii rikkalikke kastmeid kui ka kergeid salateid.

Kui soovid midagi traditsioonilist, siis proovi kindlasti moussaka't - suurepĂ€rane roog, mis on valmistatud paprikast, baklaĆŸaanist ja lihast. Samuti tasub proovida tzatzikit - kreeka jogurti-pĂ”hine kastme, mis on serveeritud koos röstsaiale ja oliividega.

Mereandide fÀnnidele on rohkesti valikuid - lihtsalt tuleb valida, kas eelistad grillitud kala vÔi hoopis midagi kastmega. Kalmaarid, grillitud krevetid ja merekarbid on samuti head valikud, eriti kui sulle meeldib kerge ja tervislik toit.

Kreeta saarel on lisaks ka palju vĂ”imalusi magustoiduks - katseta nĂ€iteks traditsioonilist hapukoorepĂ”hist kĂŒpsetist baklava't vĂ”i klassikalist pudingut semolina'ga. Ja muidugi, kreekapĂ€rane klaasitĂ€is veini sobib ideaalselt kĂ”igile nendele roogadele kaaslaseks.

Bon Appetit!

HĂ€mmastavad kohad Lassithi - Makry Gialos

Lassithi piirkond Kreetal on tuntud oma kaunite mĂ€giteede ja maaliliste vaadete poolest. Üks populaarsemaid turismisihtkohti selles piirkonnas on Makry Gialos, mis asub rannikul ja pakub suurepĂ€rast vĂ”imalust nautida Kreeka pĂ€ikest ja sooja merevett.

Makry Gialos on suurepĂ€rane koht, kus korraldada ekskursioone lĂ€hedal asuvatesse vaatamisvÀÀrsustesse. Üks peamisi atraktsioone lĂ€hedal on unikaalne Dikteoni koobas, mis on kohaliku mĂŒĂŒtoloogia kohaselt Zeusile pĂŒhendatud koobas. Koopas saate nautida oma silmaga imelist allilma, kindlasti tasub kaasa vĂ”tta kaamera.

Teine populaarne koht, mida turistid armastavad kĂŒlastada, on Vai palmirand, mis on tuntud ei ainult oma ilu, vaid ka selle poolest, et seal kasvab suurim palmipuude kogumik Euroopas. Rannas saate nautida imelist vaadet ja pĂ€ikesepaistet vĂ”i proovida erinevaid veespordialasid.

Lassithi piirkond on tuntud ka oma kultuuripĂ€randi poolest ning seetĂ”ttu on kindlasti vÀÀrt kĂŒlastamist Kreeka arheoloogilised vĂ€ljakaevamised Gournia linnas. See on ĂŒks tĂ€htsamaid Minoic perioodi asulaid, kus saate uurida iidset ajalugu ja nauda vaadet koha kaunile ĂŒmbrusele.

Lisaks, Makry Gialos pakub ka palju vÔimalusi kÀia kohalikes restoranides ja kohvikutes, kus saate proovida Kreeka rahvustoite ja kohalikku kööki.

KokkuvÔtvalt, Lassithi - Makry Gialos on suurepÀrane koht, kuhu tulla lÔÔgastumiseks, ajaloo ja kultuuri uurimiseks ja loodusnautimiseks.

Parim aeg reisimiseks

Parim aeg kĂŒlastada Lassithi - Makry Gialost Kreekas on suvine periood, mis kestab juulist septembrini. Sel ajal on ilm soe ja pĂ€ikesepaisteline ning temperatuurid jÀÀvad vahemikku 25-30 kraadi Celsiuse jĂ€rgi. Kui soovite vĂ€ltida rahvahulka ja nautida vaikusemalet, soovitame kĂŒlastada seda piirkonda kevadel (aprill - Juuni) vĂ”i sĂŒgisel (oktoober - november) , kus ilmad on meeldivalt soojad ning turiste on vĂ€hem. Talvised ilmad on piirkonnas jahedad ja mĂ€rjad, mistĂ”ttu ei ole see aeg soovitatav kĂŒlastada.

Loading...
logo-up icon